Nieuws

Row by row 2018

Ook dit jaar doe ik mee met de row by row experience. Het was vorig jaar zeer geslaagd! Ik heb veel dames uit heel Nederland (en zelfs uit Engeland) in de winkel gehad voor het patroon of het pakketje.  Het thema is dit jaar 'Sew Musical'. Ook deze keer heeft Petra Hop een mooi ontwerp voor Qwille gemaakt. De reacties zijn weer lovend! En in stof uitgewerkt ziet het er dan zo uit:

Row by row 1

Row by row 2

Ik heb hem in twee kleurvariaties gemaakt. Van beide zijn stofpakketjes verkrijgbaar.

 

Het stofpakketje kost slechts € 18,50

 

 

 

 

  

Row by row experience 2017

Dit jaar doe ik voor het eerst mee met het row by row project. Wat een leuk project! Het thema is 'On the go' en het ontwerp van mijn winkel is gemaakt door Petra Hop. Het patroon van dit mooie ontwerp geef ik tot 15 september gratis mee aan iedere klant die hiernaar vraagt. De bedoeling van het project is dat je 8 verschillende patronen verzamelt van 8 winkels in Nederland en daar een mooie quilt van maakt. Maar je kunt er natuurlijk ook prima je eigen project van maken.

Ook heb ik stofpakketjes te koop voor € 15,00, zodat je meteeen aan de slag kunt.

IMG 20170609 203016

 

Nieuw seizoen

Het seizoen is weer begonnen en de eerste groepen zijn al weer los. Er starten dit jaar twee quiltgroepen bij Qwille. Ook de kinderen zijn alweer begonnen. De gevorderden zijn begonnen met het naaien van een schort. Zij makern een project in twee keer, dus in oktober wordt het afgemaakt. De beginnertjes hebben een leuke tas gemaakt van een broekspijp. Zij maken elke maand een nieuw project.

 IMG 20160928 153037IMG 20160928 173611

Qwille is officieel geopend

Zaterdag 22 augustus is quilt- en naaiatelier Qwille officieel geopend. Onder het toeziend oog van mijn familie en quiltvriendinnen heb ik een doek onthuld met Qwille erop. Vervolgens hebben we het glas geheven en geproost op het nieuwe bedrijf. Vanaf 11 uur zijn er veel mensen een kijkje komen nemen in de prachtig verbouwde garage, die nu ingericht is als atelier en waar ook al de nodige stoffen en fournituren te koop zijn. Veel felicitaties, bloemen, cadeautjes en lieve reacties heb ik in ontvangst mogen nemen. Het was een prachtige dag, mede dankzij het mooie weer. Ik ben erg trots op wat we het afgelopen jaar gerealiseerd hebben en hoop nog veel mensen te kunnen verwelkomen in mijn mooie atelier. Kom gerust langs voor advies, een kopje koffie/thee, een (handwerk)praatje. Het atelier is geopend op donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op de 1e en 3e zaterdag van de maand, ook van 10.00 tot 17.00 uur.

DSCN0190

DSCN0181

 

kijk voor meer leuke foto's op fotoalbum


Qwille promoot het quilten op quip day in het Proeme Nust

quipZaterdag 20 juni was het quip day. Een dag die ingesteld is om het quilten onder de aandacht te brengen van het grotere publiek. Samen met een aantal qwillekwebbels ben ik in het Proeme Nust in Scherpenzeel gaan zitten om zo de mensen uit de Veenpolder en omstreken te laten zien wat quilten is. We hebben veel aanloop gehad en veel bewondering geoogst met onze werkstukken. We kijken terug op een erg gezellige dag.

 

Terugkommiddag basiscursisten

Begin mei, meteen na onze vakantie, stond de terugkommiddag gepland voor de basiscursisten. Cursisten van twee cursussen konden elkaar hier ontmoeten en elkaars werk bewonderen. Af of nog niet helemaal af, dat maakte niet uit, de resultaten werden uitgebreid bewonderd en besproken. Eén cursist had de smaak zelfs zo te pakken dat er inmiddels al een quilt voor een tweepersoonsbed in de maak (bijna af) was. 

terugkommiddag

 

Qwillekwebbels zorgen voor verrassing

Vlak voor onze vakantie naar Zuid Afrika werd ik blij verrast door de Qwillekwebbels. Op de laatste bijeenkomst van dit seizoen kreeg ik een cadeau overhandigd. Het was een prachtige quilt die de dames diep in 't geheim voor mij hadden gemaakt. Het is de bedoeling dat de quilt een plekje krijgt in de nieuwe lesruimte straks. Ik voelde me zeer vereerd met dit prachtige cadeau en reken maar dat de quilt een ereplaatsje krijgt!

Qwillekwebbels

 

 

Tuin en kunstroute 2014

tuin-en-kunstrouteAls voorproefje op mijn activiteiten heb ik op de tuin en kunstroute gestaan op 22 juni jl. in Munnekeburen en omstreken. In één van de tuinen was een Montmartremarkt ingericht waar plaatselijke kunstenaars en creatievelingen hun ambacht konden tonen.

 

Een mooie gelegenheid om alvast wat van mijn plannen en mijn werk te laten zien en te laten horen. Dus heb ik tijdens deze dag veel quilts laten zien, waaronder de quilts van de komende workshops. Ook heb ik daar de techniek paperpiecing gedemonstreerd.

Eerste groep is weer los!eerste-groep-is-weer-log

De groep dames die vorig winter de basiscursus heeft gevolgd is enthousiast aan het tweede seizoen begonnen. Op de terugkommiddag hebben ze een nieuw project uitgezocht en daar gaan ze de komende maanden mee aan de slag. Het wordt een kalender, waar elke maand een nieuw paneeltje aan wordt opgehangen met een afbeelding, passend bij die maand.

 

 

SpeelhoekWorkshop bij BSO de Speelhoek

Dinsdagmiddag 7 oktober een superleuke workshop gegeven bij BSO de Speelhoek in MFA de 3 Turven in Munnekeburen. Acht enthousiaste kinderen gingen aan de slag om hun eigen kussen te maken. De kleintjes mochten een tekening op stof maken en deze met verf inkleuren. De grotere kinderen mochten 9 mooie lapjes uitzoeken en deze op een echte naaimachine aan elkaar naaien! Wat ging dat goed, allemaal zelf spelden en naaien, met maar een klein beetje hulp. Na een uur hard werken hadden ze allemaal de lapjes aan elkaar en mochten ze mooie lintjes uitzoeken die we er de volgende keer op gaan zetten.

 

Qwillekids maken kerststerretjes

Woensdagmiddag 10 december is een aantal kinderen weer actief geweest bij Qwille. Door twee driehoekjes te maken en deze op elkaar te zetten met twee knopen ontstonden kerststerretjes. Een lusje eraan en een belletje eronder maakten het sterretje af. Na twee uurtjes hard werken gingen ze allemaal trots met twee sterretjes naar huis.

2014 kerstworkshop 8 laagpixel

Qwillekwebbels maken blokken voor Verdanda.

De dames van Qwillekwebbels hebben hun eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar goed benut. Ze hebben blokken gemaakt voor stichting Verdanda. Dit is een stichting die quilters elk jaar vraagt blokken te maken, die dan vervolgens door vrijwilligers worden verwerkt tot mooie quilts. Deze quilts worden geschonken aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Na een middagje flink doorwerken (en nog even thuis afmaken) konden er twaalf blokken opgestuurd worden. 

blokken voor verdanda

Op de foto 10 van de 12 blokken